Is there any chance to see new installer for SiN and Shogo?

Talk about everything.
FTL
Posts: 13
Joined: Fri Apr 02, 2010 19:42

Postby FTL » Sat Jun 12, 2010 10:42

I'm not blaming PA for everything. But sound lags or no sound at all in non-PA native apps is still rather common problem. In my case, I just load oss modules with no PA and OSS apps behave perfectly. So, I'm not forcing you into anything of course, just putting my opinion on the table.

Hamish
Posts: 16
Joined: Sat May 22, 2010 9:47

Postby Hamish » Sun Jun 13, 2010 4:26

I know you were not trying to force me to do anything.

That was mainly a response to all these people on the Phoronix forum basically saying that "because PulseAudio exists, Linux can not play games". Which gets REALLY, really old...

I may experiment your suggestion at some point, not due to lags, but to see if it helps OSS programs behave any better. On Fedora 10 everything was fine. Every release before and after OSS has always been a thorn in my side.
Hamish Paul Wilson, VA6GNU

Hamish
Posts: 16
Joined: Sat May 22, 2010 9:47

Postby Hamish » Wed Jun 16, 2010 1:07

Well, I did as you suggested with no change, so the problem has to be with OSS and not PulseAudio.

This is on Fedora 13 by the way, it acts exactly the same as 12 did when it comes to the installers.
Hamish Paul Wilson, VA6GNU

kingron
liflg member
Posts: 158
Joined: Wed Nov 03, 2004 11:14

Postby kingron » Thu Jun 17, 2010 19:45

well i don't know much about fedora but we can try to figure out why your sound isn't working... as root:

Code: Select all

# lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82X38/X48 Express DRAM Controller (rev 01)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82X38/X48 Express Host-Primary PCI Express Bridge (rev 01)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 02)
00:1a.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 (rev 02)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 3 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 92)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801IR (ICH9R) LPC Interface Controller (rev 02)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801IR/IO/IH (ICH9R/DO/DH) 6 port SATA AHCI Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) SMBus Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G92 [GeForce 9800 GTX] (rev a2)
02:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (rev 12)
03:00.0 Audio device: Creative Labs X-Fi Titanium series [EMU20k2] (rev 03)

you should see something like "Audio device" ...
what gives your

Code: Select all

# alsa-info

(save it as file ...)

Hamish
Posts: 16
Joined: Sat May 22, 2010 9:47

Postby Hamish » Fri Jun 18, 2010 5:44

Following several different guides, I changed the error message given by SiN.

To get OSS working at all, I put in these commands as root.

Code: Select all

/sbin/modprobe snd_pcm_oss
chmod 777 /proc/asound/card0/pcm0p/oss


Then to try and get sounds working in SiN:

Code: Select all

cd /media/External1/hamish/games/sin-demo
echo "sin-demo 0 0 disable" > /proc/asound/card0/pcm0c/oss
echo "sin-demo 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss
./sin-demo +set s_driver oss


I still do not get sound, but I do receive a different error:

Code: Select all

------- sound initialization -------
Could not mmap sound device


These commands did manage to get lag-less sound in the Shogo demo:

Code: Select all

cd /media/External1/hamish/games/shogo-demo
echo shogo 0 0 direct > /proc/asound/card0/pcm0p/oss
./shogo


However, I should point out that I do not have to do this to get Sound working when using Hyperion's default installer for the full-version. It works out of the box. And still no music. :(

Ah well, I appreciate the effort that has gone into these already. Especially with SiN, even with no sound it is still running better than it ever did before on Fedora.
Hamish Paul Wilson, VA6GNU

Jusko
Posts: 21
Joined: Sat Aug 09, 2008 14:54

Postby Jusko » Sat Jun 19, 2010 15:31

kingron wrote:
rettichschnidi wrote:@sin:

- gilbc-2.1 <-- glibc-2.1
- Notes: usually we have a empty line between the points

@compiled scripts:
I would like to get an answer: Why compiled? There is no reason for this. It will bite us and others in the future.


all points fixed :twisted:

Thanks for testing!!!

Update 01.06.2010 :
http://home.coc-ag.de/dressler-ro/liflg ... 6.mojo.run
http://home.coc-ag.de/dressler-ro/liflg ... 6.mojo.run


Yay - works out of the box :D Do something like that for full version and it will be great :D

Tests are made on Fedora 13.

Hamish
Posts: 16
Joined: Sat May 22, 2010 9:47

Postby Hamish » Tue Jun 22, 2010 1:02

Well, I finally got SiN's audio working.

Code: Select all

[hamish@griffindor ~]$ cd /media/External1/hamish/games/sin-demo
[hamish@griffindor sin-demo]$ su
Password:
[root@griffindor sin-demo]# modprobe snd-pcm-oss
[root@griffindor sin-demo]# modprobe snd-mixer-oss
[root@griffindor sin-demo]# /sbin/modprobe snd_pcm_oss
[root@griffindor sin-demo]# chmod 777 /proc/asound/card0/pcm0p/oss
[root@griffindor sin-demo]# echo "sin-demo.x86 0 0 disable" > /proc/asound/card0/pcm0c/oss
[root@griffindor sin-demo]# echo "sin-demo.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss
[root@griffindor sin-demo]# su hamish
[hamish@griffindor sin-demo]$ ./sin-demo.x86 +set s_driver oss


Now lets explain this shall we. First I had to cd to my SiN directory and gain root privileges:

Code: Select all

[hamish@griffindor ~]$ cd /media/External1/hamish/games/sin-demo
[hamish@griffindor sin-demo]$ su
Password:
[root@griffindor sin-demo]#


Next I get OSS working system-wide (and thus also allow the Shogo demo to work):

Code: Select all

[root@griffindor sin-demo]# modprobe snd-pcm-oss
[root@griffindor sin-demo]# modprobe snd-mixer-oss
[root@griffindor sin-demo]# /sbin/modprobe snd_pcm_oss
[root@griffindor sin-demo]# chmod 777 /proc/asound/card0/pcm0p/oss


Then I get SiN's sounds working:

Code: Select all

[root@griffindor sin-demo]# echo "sin-demo.x86 0 0 disable" > /proc/asound/card0/pcm0c/oss
[root@griffindor sin-demo]# echo "sin-demo.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss


After that, I return to my account and run the game:

Code: Select all

[root@griffindor sin-demo]# su hamish
[hamish@griffindor sin-demo]$ ./sin-demo.x86 +set s_driver oss


Well, that was easy... :roll:
Hamish Paul Wilson, VA6GNU

kingron
liflg member
Posts: 158
Joined: Wed Nov 03, 2004 11:14

Postby kingron » Mon Jul 05, 2010 14:12

well done 8)

Jusko
Posts: 21
Joined: Sat Aug 09, 2008 14:54

Postby Jusko » Mon Jul 12, 2010 0:47

OK, but demo is only demo. Is there any chance for automated installer (like for demo) for full version? I've copied files from CD (yes, from native SiN, not Windows version) to installed demo, but game won't run.

Hamish
Posts: 16
Joined: Sat May 22, 2010 9:47

Postby Hamish » Tue Oct 05, 2010 0:54

Just wondering if there has been any progress made in making installer s for the retail versions of the games?
Hamish Paul Wilson, VA6GNU

rettichschnidi
liflg member
Posts: 218
Joined: Mon Mar 27, 2006 2:07
Location: CH

Postby rettichschnidi » Sat Oct 09, 2010 2:43

The Shogo installer is almost done.

Hamish
Posts: 16
Joined: Sat May 22, 2010 9:47

Postby Hamish » Mon Oct 11, 2010 5:05

Good to know work is still on going. I am personally more interested in the SiN installer, since Shogo works basically perfectly for me already, but I can wait. :)
Hamish Paul Wilson, VA6GNU

Reve
Posts: 14
Joined: Wed Apr 05, 2006 15:41

HopkinsFBI

Postby Reve » Tue Oct 19, 2010 13:38

Little offtopic, but can you made also new installer for HopkinsFBI demo ?

rettichschnidi
liflg member
Posts: 218
Joined: Mon Mar 27, 2006 2:07
Location: CH

Postby rettichschnidi » Thu Oct 28, 2010 0:31

@Hopkins: Yes, that's possible (incl. the full version). I have already a first installer, but it has some problems

@Sin, Shogo: Both have a first installer, but they also have some problems (serial-number stuff and the resulting permissions issues, sound, etc)

Jusko
Posts: 21
Joined: Sat Aug 09, 2008 14:54

Re: Is there any chance to see new installer for SiN and Sho

Postby Jusko » Fri Apr 29, 2011 15:55

Hey :) What step you've done to run SiN demo? I'm asking because I have full version installed, but i don't know what to do, to run game. Demo from installer works 'out of the box'.


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest