ETQW startup errors

Need help with one of the installers?
liamdawe
Posts: 3
Joined: Sat Mar 12, 2011 2:30
Contact:

ETQW startup errors

Postby liamdawe » Sat Mar 12, 2011 13:09

Installed via the installer and i cannot get the game to launch:

liam@liamspc:~$ '/media/Media/Games/etqw/etqw'
ETQW 1.5.12663.12663 linux-x86 May 9 2008 13:50:52
found interface lo - loopback
found interface eth0 - 192.168.0.3/255.255.255.0
CPU: Intel CPU with MMX & SSE & SSE2 & SSE3
ETQW using generic code for SIMD processing
enabled Flush-To-Zero mode
------ Initializing File System ------
Loaded pk4 /media/Media/Games/etqw/base/game000.pk4 with checksum 0x3efd73a5
Loaded pk4 /media/Media/Games/etqw/base/game001.pk4 with checksum 0xa02f1c18
Loaded pk4 /media/Media/Games/etqw/base/game002.pk4 with checksum 0x87457e61
Loaded pk4 /media/Media/Games/etqw/base/pak000.pk4 with checksum 0x442eb08b
Loaded pk4 /media/Media/Games/etqw/base/pak001.pk4 with checksum 0x10e16e6
Loaded pk4 /media/Media/Games/etqw/base/pak002.pk4 with checksum 0x8dbe7353
Loaded pk4 /media/Media/Games/etqw/base/pak003.pk4 with checksum 0x99dfcabb
Loaded pk4 /media/Media/Games/etqw/base/pak004.pk4 with checksum 0x7e49f838
Loaded pk4 /media/Media/Games/etqw/base/pak005.pk4 with checksum 0x5ccc7213
Loaded pk4 /media/Media/Games/etqw/base/pak006.pk4 with checksum 0x9edf1b7d
Loaded pk4 /media/Media/Games/etqw/base/pak007.pk4 with checksum 0x74a1a2f
Loaded pk4 /media/Media/Games/etqw/base/pak008.pk4 with checksum 0x71a93b80
Loaded pk4 /media/Media/Games/etqw/base/zpak_english000.pk4 with checksum 0x977c7bd0
Loaded pk4 /media/Media/Games/etqw/base/zpak_english001.pk4 with checksum 0x6583cd8
Loaded pk4 /media/Media/Games/etqw/base/zpak_english002.pk4 with checksum 0x8dc70e3d
Loaded pk4 /media/Media/Games/etqw/base/zpak_english003.pk4 with checksum 0xc2d7ed49
Current search path:
/home/liam/.etqwcl/base
/media/Media/Games/etqw/base
/media/Media/Games/etqw/base/zpak_english003.pk4 (7 files)
/media/Media/Games/etqw/base/zpak_english002.pk4 (117 files)
/media/Media/Games/etqw/base/zpak_english001.pk4 (9 files)
/media/Media/Games/etqw/base/zpak_english000.pk4 (1018 files)
/media/Media/Games/etqw/base/pak008.pk4 (1496 files)
/media/Media/Games/etqw/base/pak007.pk4 (1510 files)
/media/Media/Games/etqw/base/pak006.pk4 (3 files)
/media/Media/Games/etqw/base/pak005.pk4 (2172 files)
/media/Media/Games/etqw/base/pak004.pk4 (72 files)
/media/Media/Games/etqw/base/pak003.pk4 (1133 files)
/media/Media/Games/etqw/base/pak002.pk4 (1637 files)
/media/Media/Games/etqw/base/pak001.pk4 (1067 files)
/media/Media/Games/etqw/base/pak000.pk4 (9350 files)
/media/Media/Games/etqw/base/game002.pk4 (3 files)
/media/Media/Games/etqw/base/game001.pk4 (11 files)
/media/Media/Games/etqw/base/game000.pk4 (3 files)
game DLL: 0x0 in pak: 0x0
Addon pk4s:
file system initialized.
--------------------------------------
----- Initializing Decls -----
Decompressing the global token cache...3566Kb
------------------------------
couldn't exec 'etqwconfig.cfg'
execing 'localization/english/defaultbinds.cfg'
couldn't exec 'etqwbinds.cfg'
couldn't exec 'autoexec.cfg'
Vendor: Device:
/proc/cpuinfo CPU frequency: 1600 MHz
parse /proc/cpuinfo for CPU information
4 logical, 1 physical CPU(s)
detecting video ram (set sys_videoRam on command line to override) ..
trying /proc/dri/0/umm
guess failed, return default low-end VRAM setting ( 128MB VRAM )
Detected
1 1.60 GHz CPU
3968 MB of System memory
128 MB of Video memory on an optimal video architecture

This system qualifies for Low quality.
Initializing SDL subsystem
Loading GL driver 'libGL.so.1' through SDL
Desktop resolution: 1920x1080
execing 'specs/minspec.dat'
execing 'specs/minspec_cpu.dat'
execing 'specs/minspec_gamedetail.dat'
execing 'specs/minspec_gpu.dat'
execing 'specs/minspec_gpudetail.dat'
execing 'specs/minspec_lighting.dat'
execing 'specs/minspec_foliage.dat'
Vendor: Device:
execing 'specs/minspec_foliage.dat'
Opening IP socket: localhost:-1
thread priority set to 1
Failed to open server license code file for reading.
SDL_ListModes:
1920x1080 1680x1050 1600x900 1440x900 1400x1050 1280x1024 1280x960 1280x768 1280x720 1152x864 1024x768
800x600 640x480
SDL_ListModes are currently ignored for resolution filtering. Set r_useSDLModes to 1 if you want it
WARNING: SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
------- Initializing renderSystem --------
----- R_InitOpenGL -----
signal caught: 'Segmentation fault', si_code 1
callstack:
0x0
[0x082e80e1]
[0x082e549d]
[0xf7701410]
Trying to exit gracefully..
--------------- BSE Shutdown ----------------
---------------------------------------------
Shutting down SDL subsystem
idRenderSystem::Shutdown()

rettichschnidi
liflg member
Posts: 218
Joined: Mon Mar 27, 2006 2:07
Location: CH

Re: ETQW startup errors

Postby rettichschnidi » Sat Mar 12, 2011 22:16

What sys do you have (x86/x86_64, GFX, GFX driver, Distribution)?

liamdawe
Posts: 3
Joined: Sat Mar 12, 2011 2:30
Contact:

Re: ETQW startup errors

Postby liamdawe » Sun Mar 13, 2011 13:11

64bit, AMD HD 5770.

Ubuntu 10.10

rettichschnidi
liflg member
Posts: 218
Joined: Mon Mar 27, 2006 2:07
Location: CH

Re: ETQW startup errors

Postby rettichschnidi » Sun Mar 13, 2011 18:28

GFX driver? Version?

liamdawe
Posts: 3
Joined: Sat Mar 12, 2011 2:30
Contact:

Re: ETQW startup errors

Postby liamdawe » Sun Mar 13, 2011 19:04

Oops latest 11.2.

rettichschnidi
liflg member
Posts: 218
Joined: Mon Mar 27, 2006 2:07
Location: CH

Re: ETQW startup errors

Postby rettichschnidi » Mon Mar 14, 2011 3:49

Before I'll install myself Ubuntu 10.10 x64 and try to reproduce the error, I'd like to know...

  • if you have /usr/lib32/libGL.so and to which library it is pointing to
  • if you are running your desktop in 24bpp and not 16bpp
  • if you have compiz/beryl/whatever enabled
  • if other demanding 32bit games are working on this box

Thanks,
rettichschnidi


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest