Cube... don't find anything

Need help with one of the installers?
Post Reply
nico

Cube... don't find anything

Post by nico » Thu Sep 29, 2005 15:57

Hi,

i install cube but when i launch it, nothing happen... and when i try to launch it whith the console, this is what happen:

[nico@localhost ~]$ cd /home/nico/cube
[nico@localhost cube]$ cube
bash: cube: command not found


what is the probleme?

nico

Post by nico » Thu Sep 29, 2005 15:59

ho... i install it in the defaut dir (home/nico/cube).

do i need something like "wine" to run this game?

nico

Post by nico » Thu Sep 29, 2005 16:03

And i have my nvidia installed correctly and video/sound work perfecttly on my pc.
I've got a fedora core 4 and an amd proc.

kratz00
liflg member
Posts: 1654
Joined: Fri Oct 22, 2004 16:23

Post by kratz00 » Thu Sep 29, 2005 17:18

you don't need wine

cd ~/cube
./cube or sh cube

nico

Post by nico » Fri Sep 30, 2005 23:29

thanks :D

But when i write
./cube or sh cube

in the console, it says :
./linux_client: error while loading shared libraries: libSDL_mixer-1.2.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

So i install it with:
yum install libSDL_mixer-1.2.so.0

But it don't change anything :(

kratz00
liflg member
Posts: 1654
Joined: Fri Oct 22, 2004 16:23

Post by kratz00 » Sat Oct 01, 2005 10:45

did yum install something?
are you on x86_64?

nico

Post by nico » Sat Oct 01, 2005 11:24

yes, yum install it (libSDL_mixer-1.2.so.0)

i'm with i386

kratz00
liflg member
Posts: 1654
Joined: Fri Oct 22, 2004 16:23

Post by kratz00 » Sat Oct 01, 2005 12:13

are you sure it's still missing SDL_mixer or could it be SDL_image?

in /usr/lib it should look like this:

lrwxrwxrwx 1 root root 25 Jul 11 00:44 libSDL_mixer-1.2.so.0 -> libSDL_mixer-1.2.so.0.2.5
-rwxr-xr-x 1 root root 604090 Jul 11 00:44 libSDL_mixer-1.2.so.0.2.5
-rw-r--r-- 1 root root 909696 Jul 11 00:44 libSDL_mixer.a
-rwxr-xr-x 1 root root 1155 Jul 11 00:44 libSDL_mixer.la
lrwxrwxrwx 1 root root 25 Jul 11 00:44 libSDL_mixer.so -> libSDL_mixer-1.2.so.0.2.5

nico

Post by nico » Thu Oct 06, 2005 14:22

Ok i install all SDL with

Code: Select all

yum install SDL_*


Now when i lauch cube with the console, a black screen appear and then turn off, and in the console, this:

Code: Select all

init: sdl
unknown commandline argument
init: net
init: world
game mode is ffa/default
init: video: sdl
init: video: mode
init: video: misc
init: gl
init: basetex
init: sound
Fatal signal: Segmentation Fault (SDL Parachute Deployed)


What does it mean?[/quote]

kratz00
liflg member
Posts: 1654
Joined: Fri Oct 22, 2004 16:23

Post by kratz00 » Thu Oct 06, 2005 15:28

this can mean everything

best way would be to use strace to see where it crashes

Post Reply